Yleisiä ohjeita origamien taitteluun

Origamin voi taitella tavallisesta kopiopaperistakin (c) Bindanaku

Origamin voi taitella tavallisesta kopiopaperistakin (c) Bindanaku

Origamien taittelu on mukava ja edullinen harrastus. Se kehittää älykkyyttä, muistia, kolmiulotteista hahmotuskykyä ja kärsivällisyyttä.

Monet käyttävät origamien taittelua myös meditaation tukena ja rauhoittumiseen. Harrastus palkitsee välittömästi, kun saat kauniin mallin valmiiksi. Tästä artikkelista saat yleisiä ohjeita origamien taitteluun.

Mitä välineitä tarvitset taitellaksesi origameja?

Et oikeastaan tarvitse muuta kuin paperia ja pinnan, jossa taitella. Kannattaa valita sopivan ohutta paperia, jolloin taittelu on helpompaa.

Lähes kaikki mallit lähtevät neliön muotoisesta paperista liikkelle. Tällaista, erityisesti origamien taitteluun tarkoitettua paperia on saatavilla hyvin varustelluista paperikaupoista, mutta esim. A4-kokoisesta kopiopaperista saa helposti tehtyä neliön muotoisen näillä ohjeilla.

Jos haluat, voit käyttää taittelun apuna työkalua, esim. viivotinta terävämpien taitosten aikaansaamiseksi.

Ohjeita origami-taitteluun

  • Kaikki taitokset kannattaa toteuttaa huolellisesti alusta asti. Pyri täydellisyyteen, silloin loppuvaiheen taitokset ovat paljon helpompia.
  • Harjoittele! Kaikki origamit noudattavat samoja lainalaisuuksia. Kun olet oppinut ne kerran, pystyt tekemään toinen toistaan vaikeampia malleja.
  • Ole kärsivällinen. Joskus malli on vaikea tai huonosti opetettu. Tällöin saatat puolen tunnin työn jälkeen huomata, että jotain on mennyt pieleen. Pakita muutama askel tai aloita alusta. Voit myös kokeilla etsiä parempia ohjeita samaan malliin tai kokeilla kokonaan toista origamia.

Pääset hyvin alkuun seuraamalla ohjeita näillä sivuilla:

Onnea uuden harrastuksen pariin! 

 

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *